Lunch
Van 12:00 tot 16:00
Het verhaal van Proto
Twee jongens groeiden in Griekenland op tussen olijfbomen en met de Mediterrane wind door hun haren. Hier, op de plek waar jij nu zit, maakten zij hun jeugddroom waar. Het restaurant ligt recht voor je en voel je om je heen. Welkom bij ons thuis
Ken je onze private rooms al?
Is je thuis te klein of de kok thuis niet zo spectaculair als de onze? Vier je verjaardag, bruiloft, jubileum dan bij ons! Ook zakelijke meetings en vergaderingen kleden wij met liefde en culinaire passie in.
SANDWICHES & BREADS
-
FLATBREAD AVOCADO
1350flatbread – ricotta – rucola – ingelegde radijs & ui – komkommer – limoen – chili – koriander -
BEEF CARPACCIO
1350bio bruin brood – rucola – kappertjes – pecorino truffel kaas – zongedroogde tomaat – cherry tomaatjes – truffelmayonaise -
CLUB SANDWICH
1475tramezzini – kipfilet – schouderham – bacon – tomaat – cheddar kaas – ijsberg – verse aardappel friet – sriracha-mayonaise -
SMOKED SALMON
1475donker brood – little gem – ingelegde uien – koriander – avocado – limoenmayonaise -
SPICY SATAY BAO BUN
1575gua bao wit – kokos – pindasaus – ingelegde ui & komkommer – koriander – chilipeper – crispy uitjes -
FLAT IRON STEAK
1575brioche – koolsla – spinazie – pleurotus – pesto – ingelegde uitjes – truffelmayonaise
2 GANGEN LUNCH MENU
€32,50 p.p. (alleen per tafel te bestellen)
VOORGERECHT
-
BURRATA
multi tomato – muhammara – waterkers basilicum olie – brood kruimel -
ZALM CEVICHE
mango thee schuim – Aji Amarillo – zoete koolrabi – gefermenteerde Japanse radijs – zalm kaviaar – atsina cress -
BEEF CARPACCIO
rucola – kappertjes – pecorino truffel kaas – zongedroogde tomaat – cherry tomaatjes – truffelmayonaise
of
of
HOOFDGERECHTEN
-
BLOEMKOOL STEAK
zwarte knoflookcrème – ingelegde bloemkool – krokante ui – basilicumpesto -
DORADE FILET
knolselderij mousseline – avruga kaviaar – gerookte citroencrème & kardemom – droog pomelo fruit – verse aardappel friet – frietsaus -
FLAT IRON STEAK
taliatta – vlierbloesem bearnais – verse aardappel friet – frietsaus
of
of
SALADS & BOWLS
-
BIETEN SALADE & GEITENKAAS
1450geitenkaas – bieten – waterkers – spinazie – rucola – sinaasappel – granaatappel – pecannoten – granola goat cheese – beets – wat -
BURRATA SALADE
1450multi tomato – waterkers – muhammara – basilicum olie – focaccia croutons -
VEGGIE BOWL
1450sushi rijst – avocado – edamame boontjes – wakame – ingelegde gember & wortel – toragasumayonaise – soja saus -
SALMON SASHIMI BOWL
1500sushi rijst – avocado – edamame boontjes – wakame – ingelegde gember & wortel – toragasumayonaise – soja saus -
TUNA BOWL
1550sushi rijst – avocado – edamame boontjes – wakame – ingelegde gember – & wortel toragasumayonaise – soja saus
EGGS & BURGERS
-
CLASSIC EGGS BENEDICT
1450brioche brood – gepocheerde eieren – schouderham – avocado – asperges – crispy keel – hollandaisesaus -
SMOKED SALMON EGGS BENEDICT
1550brioche brood – gepocheerde eieren – gerookte zalm – avocado – asperges – crispy keel – hollandaise saus -
SHAKSUKA
1350gebakken eieren – tomatensaus – geroosterde paprika – chorizo – koriander – bio brion brood -
PROTO BURGER
1750huisgemaakte black angus beef burger – little gem – tomaat – ui – bacon – cheddar – gebakken ei – hickory mayonaisse – verse aardappel friet – frietsaus -
CHICKEN BURGER
1750gepanneerde kipfilet – koolsalade – gerookte geitenkaas – mostaard zaad – gepikkeld ui – botermelk saus – verse aardappel friet – frietsaus
BITES tot 17:00 & vanaf 21:00
-
BITTERBALLEN
8508 stuks – mosterd mayonaise -
SHRIMP TEMPURA
9506 stuks gebakken shrimp tempura – chilimayonaise -
SPICY CHICKEN
850chilipeper – lente ui – chipotle mayonaise -
KIP GYOZA
9506 stuks kip gyoza – ponzu teriyaki saus -
OLD AMSTERDAM KAASSTENGELS
8508 stuks kaasstengels – sweet chili saus -
NACHOS
1200gesmolten cheddar – crème fraîche – tomaten salsa – guacamole – koriander
CAKES
-
CHEESECAKE
650romige – frisse cheescake – krokante kaneelcrumble – bosvruchten jam -
CARROT CAKE
650worteltaart – kruidige cake – frisse cream cheese -
APPEL PIE
650appeltaart – appel – kaneel – rozijnen
Hey! Fancy some wine at lunch? Ask for our wine menu!