About us

Proto restaurant

Diner Time

Restaurant Proto in Alphen aan den Rijn: alles in de bourgondische, mediterrane stijl met heel veel gevoel en liefde voor eten en wijn, en dat alles van hoge kwaliteit.

Bij Restaurant Proto weet je bij binnenkomst al dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dat voelt als thuiskomen. Niet alleen vanwege de fijne gerechten, maar ook door de ambiance en de andere gasten. Kieskeurige fijnproevers weten onze regelmatig wisselende dinerkaart daarom meer dan eens te vinden. Onze ervaren chefs dagen elkaar namelijk ieder kwartaal uit om met behulp van de beste technieken nieuwe seizoensgerechten te creëren. Klein en groot, altijd met zorg en aandacht. En dat proef je. Ook de gangen menu’s ontwikkelen we dus keer op keer opnieuw en maken we in verschillende vormen mogelijk. Bij Restaurant Proto geloven we in wat we doen. Dat zie je in de keuken, ervaar je aan tafel en beleef je op het terras. En daar zijn wij al ruim 20 jaar maar wat trots op.

restaurant Proto

A culinary insitute

Zowel het restaurant als het team groeide. De ‘fan-base’ groeide mee. Proto werd, als het ware, een instituut voor de Alphenaar en daarbuiten om te lunchen en te dineren in Alphen aan den Rijn, te borrelen en daarna te blijven plakken. Ook groepen, zakelijke bijenkomsten kennen onze open armen en bouwen op onze typisch Griekse gastvrijheid als er een speciale gelegenheid te vieren valt. Meetings, vergaderingen, en kleine events verzorgen wij met liefde.

Lunch_Proto_Restaurant

Lunch time

Bij Proto kan je dagelijks terecht voor een heerlijke lunch. Met een hartverwarmende cappuccino erbij bijvoorbeeld. Of naast het perfect gekozen glas wijn. Alles met diezelfde overlopende liefde voor eten die Proto drijft. 365 dagen per jaar.

Door te lunchen bij Restaurant Proto beloon je niet alleen jezelf met een welverdiend genietmoment, maar ook je gezelschap. Onze chefs presenteren na zorgvuldige selectie namelijk eens per kwartaal een unieke lunchkaart. Een kaart die typerend is voor de passie van ons team en met haar 2 gangen menu ook ideaal is voor zakelijke lunches. Zo is er keuze uit smaakvolle kleine, maar ook grote seizoensgerechten met veel detail. Foodfreaks zien dan ook keer op keer de beste technieken, jarenlange ervaring en onvervalste passie opgediend krijgen. Of je nu met je geliefde, een feestelijk gezelschap of met zakenrelaties aanschuift: wij belonen met onze intieme sfeer en heerlijke gerechten jouw keuze voor Restaurant Proto.