Diner
Van 17:30 tot 21:30
Dineren bij restaurant Proto in Alphen aan den Rijn
Bij Restaurant Proto weet je bij binnenkomst al dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dat voelt als thuiskomen. Niet alleen vanwege de fijne gerechten, maar ook door de ambiance en de andere gasten. Kieskeurige fijnproevers weten onze regelmatig wisselende dinerkaart daarom meer dan eens te vinden. Onze ervaren chefs dagen elkaar namelijk ieder kwartaal uit om met behulp van de beste technieken nieuwe seizoensgerechten te creëren. Klein en groot, altijd met zorg en aandacht. En dat proef je. Ook de gangen menu’s ontwikkelen we dus keer op keer opnieuw en maken we in verschillende vormen mogelijk.
Bij Restaurant Proto geloven we in wat we doen. Dat zie je in de keuken, ervaar je aan tafel en beleef je op het terras. En daar zijn wij al ruim 20 jaar maar wat trots op.
Groepen
Voor groepen vanaf 8 personen wordt er gekeken naar een passend menu.
Heeft u een allergie of andere dieetwensen? Meld het ons! Voor de allergenen informatie kunt u zich wenden tot onze medewerkers.
VOORGERECHTEN
-
POMPOEN ROOS
1450geitenkaas crème – pompoen sorbet – granaatappel – pompoenpitten – salie olie – gangnam tops -
ZALM CEVICHE
1550mango thee schuim – Aji Amarillo – zoete koolrabi – gefermenteerde Japanse radijs – zalm kaviaar – atsina cress -
ZEEBAARS TIRADITO
1450Leche de tigre – multi aardappeltjes – Aji rocoto – zwarte knoflook ingelegde sjalotten – limoen – koriander -
BEEF TATAKI
1550flat iron – cacao nibs – hibiscus crème – cress mix – geraspte Bellavitano espresso kaas -
BURRATA MET RUNDER CARPACCIO
1650griekse salade dressing – olijven crumble – focaccia crostini – kruiden crème – basilicum olie -
STEAK TARTAR “TONATO”
1550beef – tonijn – chimichurri – ingelegde komkommer – kappertjes – tonijn & safraan espuma – geraspte eigeel -
GAMBA’S MET GROENE ASPERGES
1750citroenverbena saus – zure room – cashewnoten – goudsbloem – Arenkha kaviaar -
SEAFOOD FRICASSEE
1750dorade – gamba’s – mosselen – kombu dashi – wakame – sea lettuce – dulse seaweed – espuma fricassee
EXPERIENCE MENU
€65,- p.p. (alleen per tafel te bestellen)
5-gangen
-
POMPOEN ROOS
geitenkaas crème – pompoen sorbet – granaatappel – pompoenpitten – salie olie – gangnam tops -
STEAK TARTAR “TONATO”
beef – tonijn – chimichurri – ingelegde komkommer – kappertjes – tonijn & safraan espuma – geraspte eigeel -
GAMBA’S MET GROENE ASPERGES
citroenverbena saus – zure room – cashewnoten – goudsbloem – Arenkha kaviaar -
EENDENBORST
witlof – gearomatiseerde boter – witte chocolade & ceder demi glace – mizuna salade -
PISTACHIO ECLAIR
pistachecrème – witte chocolade – crumble – vanille roomijs – melk caramel – gecarameliseerde pistache noten
***
***
***
***
HOOFDGERECHT
-
GEROOSTERDE AUBERGINES
2350gebrande tomatenpuree – tuinkruiden pesto – uien créme – truffel pecorino – mcrogroenten -
BLOEMKOOL STEAK
2350zwarte knoflookcrème – ingelegde bloemkool – krokante ui – basilicumpesto -
DORADE FILET
2650knolselderij mousseline – avruga kaviaar – gerookte citroencrème & kardemom -
KABELJAUW FILET
2850gemarineerde courgette – courgetti chips – tomaat poeder – groene shiso kosho espuma -
VERSE TONIJN
2950tataki tuna – rutabaga – paddenstoelen – waterkers – gemberponzu -
MAISKIP MET RISOTTO
2650wilde spinazie – guanciale – gerookte amandelen – perencompote – gebrande prei poeder – spruitjes -
EENDENBORST
2850witlof – gearomatiseerde boter – witte chocolade & ceder demi glace – mizuna salade -
PORK TOMAHAWK 300gr
2950pastinaak crème – waterkers – ingelegde pastinaak – zwarte knoflook – bosbessen jus -
RIB EYE STEAK 300GR
3450topinambur praline – sperziebonen – zonnebloempitten – boter noisette – donker bier – sjalotten – vlierbloesem bearnaise
DESSERT
-
GEKARAMELISEERDE ANANAS
950bruin rum – Monte ananas – kaneelbisquit – speculaas roomijs -
PASSION FRUIT TAART
1050meringue schuim – crumble – mango sorbet ijs – munt gel -
PISTACHIO ECLAIR
1050pistachecrème – witte chocolade – crumble – vanille roomijs – melk caramel – gecarameliseerde pistache noten -
KAASPLANKJE
1350vier kaassoorten – notenbrood – vijgenchutney
SIDES
-
VERSGEBAKKEN DESEMBROOD
750roomboter – extra virgine olijfolie – gerookte zout -
GEROOSTERDE GROENTEN
700rode bieten – knolselderij – bimi – babyaardappelen – verse tijm -
VERSE PATAT
750verse aardappel friet – frietsaus
Hey! Fancy some wine? Ask for our wine menu!
Ken je onze private rooms al?
Is your house too small or is the home chef not as spectacular as ours? Celebrate your birthday, wedding, or anniversary with us instead! Business meetings and events are also safe in our loving hands – leave it to our culinary talents.
Look at the possibilities
Filosofie van Proto
Bij restaurant Proto wordt er gekookt met mooie, duurzame producten gecombineerd met internationale smaken en kooktechnieken. Kwaliteit en gastvrijheid staan voorop. Het resultaat ligt recht voor je en voel je om je heen. Welkom bij ons thuis.